Bodycam oplossingen voor gemeentes

Zoekt u voor uw boa’s en toezichthouders een bodycam oplossing? Nederlandse gemeentes maken sinds 2014 op grote schaal gebruik van Zepcam bodycams. De preventieve en de-escalerende werking van een bodycam ondersteunt de boa’s en toezichthouders bij het voorkomen en terugdringen van agressie. Als situaties onverhoopt toch uit de hand lopen, kan de boa er rechtsgeldig bewijsmateriaal mee verzamelen.

Bodycams als ‘extra oog’

Bodcams registreren als ‘extra oog’ voor boa’s en toezichthouders wat er daadwerkelijk gebeurt. Een bodycam maakt doorlopend opnames die telkens na 30 seconden worden overschreven, tenzij de bodycam wordt geactiveerd. Beeldmateriaal en data van bodycams kan worden gebruikt:

  • als bewijsmateriaal
  • bij de behandeling van klachten
  • de opsporing of vervolging van strafbare feiten
  • evaluatie van eigen handelingen door een boa of toezichthouder

Boa’s en toezichthouders voelen zich veiliger

Het gebruik van Zepcam bodycams werkt preventief en versterkt het de-escalerend vermogen volgens onderzoek van de Nederlandse politie, een van onze klanten. Het dragen van een bodycam heeft effect op het gedrag van zowel de burger als de drager van de bodycam. Hiermee maakt Zepcam het werk van uw boa’s en toezichthouders niet alleen veiliger en effectiever, maar draagt de inzet van bodycams bij aan aan de veiligheid van en het vertrouwen in de maatschappij!

Integrale Bodycam oplossingen voor gemeentes

Zepcam levert zogenaamde end-to-end oplossingen. Totaaloplossingen die naast slimme, gebruiksvriendelijke hardware bestaan uit innovatieve software waarmee beelden en data veilig en volgens Europese security en  privacy standaarden kunnen worden opgeslagen en beheerd. Dit kan binnen uw eigen IT-omgeving en/of in de cloud. Met deze totaaloplossingen én uiteraard het advies en de ondersteuning van onze ervaren experts, kan uw gemeente in zeer korte tijd starten met een proeftuin of testtraject.

Partner van meer dan 50 Nederlandse gemeentes

Zepcam is een Nederlands bedrijf en van pionier uitgegroeid tot Europees leider op het gebied van bodycam oplossingen. Zepcam heeft meer dan 450 veeleisende klanten in 40 landen – waaronder 4 nationale politiekorpsen – en is partner van meer dan 50 Nederlandse gemeentes.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in. Een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact op.