Bodcam oplossingen voor gemeentes

Onderzoekt of zoekt u voor uw boa’s en toezichthouders een bodycam oplossing? Nederlandse gemeentes maken sinds 2014 op grote schaal gebruik van Zepcam bodycams. De preventieve en de-escalerende werking van een bodycam ondersteunt de boa’s en toezichthouders bij het terugdringen van agressie. Als situaties toch uit de hand lopen, kan de BOA er bewijslast mee verzamelen.

Bodycams als ‘extra oog’

Bodcams registreren als ‘extra oog’ voor Boa’s en toezichthouders wat er daadwerkelijk gebeurt. Een bodycam maakt constant opnames die telkens na 30 seconden worden overschreven tenzij de bodycam wordt geactiveerd. Data van bodycams kan worden gebruikt:

  • als bewijsmateriaal
  • bij de behandeling van klachten
  • de opsporing of vervolging van strafbare feiten
  • evaluatie van eigen handelingen door een Boa of toezichthouder

Boa’s en toezichthouders voelen zich veiliger

Het gebruik van Zepcam bodycams werkt preventief en versterkt het de-escalerend vermogen volgens onderzoek van de Nederlandse politie, een van onze klanten. Het dragen van een bodycam heeft effect op het gedrag van zowel de burger als de drager van de bodycam. Hiermee maakt Zepcam het werk van uw BOA’s en toezichthouders niet alleen veiliger en effectiever, maar draagt de inzet van Bodycams bij aan aan de veiligheid van en het vertrouwen in de samenleving!

Integrale Bodycam oplossingen voor gemeentes

Zepcam levert zogenaamde integrale end-to-end oplossingen. Totaaloplossingen die naast slimme hardware bestaan uit innovatieve software waarmee beelden veilig en volgens Europese standaarden kunnen worden opgeslagen en beheerd binnen uw eigen IT-omgeving en/of in de cloud. Met deze totaaloplossingen én uiteraard het advies en de ondersteuning van onze ervaren experts, kan uw gemeente in zeer korte tijd starten met een proeftuin of testtraject.

Partner van meer dan 50 Nederlandse gemeentes

Zepcam is een Nederlands bedrijf en van pionier uitgegroeid tot Europees leider op het gebied van bodycam oplossingen. Zepcam heeft meer dan 450 veeleisende klanten in 40 landen – waaronder 4 nationale politiekorpsen – en is partner van meer dan Nederlandse gemeentes.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, vul dan onderstaand formulier in. Een van onze experts neemt zo snel mogelijk contact op.