Door de recentelijk aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus (CORONA) is er een toenemende vraag naar onze body camera’s. Diverse vaste klanten klopten al bij ons aan. Gelukkig hebben we een redelijke voorraad en kunnen we aan de extra vraag  voldoen. De extra behoefte is logisch en zagen wij al aankomen.

Nieuws
Er worden geen extra buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) ingezet om de maatregelen die vanwege het coronavirus zijn ingevoerd te handhaven. Dat heeft minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) maandagavond gezegd.

Efficiency en effectiviteit
Dit betekent dus dat de BOA’s die wél worden ingezet het onderste uit de kan moeten kunnen halen. Met gebruikmaking van technisch geavanceerde hulpmiddelen zoals onze ZEPCAM T2+ body camera. Of met extra verdedigingsmiddelen zoals pepperspray.

Deescalatie en gezondheid
De BOA’s krijgen de mogelijkheid om mensen boetes te geven als zij zich op straat niet aan de maatregel houden om tenminste 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. En dat vinden mensen niet leuk. De EPCAM T2+ body camera bij aan de-escalatie en rust op straat. Net als bijkomend positief effect dat er meer afstand wordt gehouden en de kans op een eventuele besmetting daarmee wordt gereduceerd.

Bewijslast
En was het nou eigenlijk wel 1,5 meter? De BOA’s verzamelen met de ZEPCAM T2+ body camera ook bewijs. De BOA kan dus later, in het geval het incident tot een gerechtelijke discussie leidt, altijd aantonen wat de daadwerkelijke situatie is geweest.

In het nieuws:

Nieuwe maatregelen: burgemeesters blij, boa’s willen pepperspray (RTL Nieuws, 24 maart)

Boa’s staan ‘vogelvrij’ vooraan bij handhaving noodverordeningen (gemeente.nu, 23 maart)